Crea el teu racó d'estudi


Sabíeu que molts artistes utilitzen sempre el mateix lloc per crear les seves obres? I direu: “Bueno, és que els artistes solen ser persones peculiars!”. Potser si que n’hi ha que són diferents però el fet de treballar sempre al mateix lloc té una finalitat molt lògica. I és que el lloc que solen triar és un espai tranquil que els facilita concentrar-se. A més, al estar tan habituats a inspirar-se en aquest espai, només el fet d’entrar ja els obre la imaginació.

Això és el que us passarà a vosaltres si trieu un determinat espai per estudiar. Com que hi estudiareu SEMPRE, associareu l’espai amb l’estudi i a més, com que estareu cansats de veure tot el que hi ha, cap estímul us cridarà l’atenció i, per tant, no us distraureu. Això us afavorirà entrar més ràpidament en l’estat necessari per estudiar i us facilitarà poder-vos concentrar.

Per un altre costat, en aquest espai heu te TENIR A L’ABAST TOT EL MATERIAL necessari, així no haureu d’aixecar-vos tota l’estona per anar a buscar el llibre, els apunts, els retoladors fluorescents... i no perdreu la concentració. A més, això també té l’avantatge de que no haureu de recollir gaire el material ja que sempre el deixareu allà.

També és bo que el lloc estigui BEN IL·LUMINAT I VENTILAT. L’ideal és que sigui llum natural però si no és possible només cal que el llum de taula estigui col·locat al cantó contrari de la mà amb la que escriviu i que el llum de l’habitació estigui encès.

Ah! Heu de SEURE EN UN LLOC CÒMODE però no tant com perquè us quedeu fregits. Així que els que pensàveu en el llit... ja us ho podeu treure del cap.

I als que us apassiona la música... millor que la deixeu per quant realitzeu altres activitats com dutxar-vos, jugar a la Play... ja que aquesta interfereix amb el què estudieu i us pot passar que en l’examen en comptes d’explicar la Revolució Industrial escriviu l’”estribillo” d’alguna cançó.