2. Les paraules impossibles

.
Què és més fàcil recordar OVNI o Objecte Volador No Identificat?? Segur que gairebé tots dieu OVNI!!! I és clar! El fet de transformar un grup de paraules en un grup de lletres (o el que és el mateix, en una paraula) ens facilita molt les coses alhora de recordar la informació.

Doncs més avall us donaré una sèrie de truquets similars al de l’exemple que us acabo de posar perquè practiqueu aquesta nova forma de memoritzar. Això si, si us sóc sincera, alhora d’estudiar el millor truc és entendre el que pretenem recordar. No falla mai!

Exemples:

- La cadena: consisteix en relacionar les paraules clau d’un resum o un esquema mitjançant una senzilla frase inventada per vosaltres.

Ex.- Quines són les províncies de Catalunya? Barcelona - Tarragona - Lleida – Girona > "vull un Batut de Taronja o Llimona Gelat”.


- Frase màgica: hem de crear una paraula real o inventada, que sigui fàcil de memoritzar, a partir de dades importants d’un tema.

Ex.- Aratota Puental: ens pot donar una pista del recorregut del riu Tajo (Aranjuez, Toledo, Talavera de la Reina, Puente del Arzobispo, Alcántara)


- La historieta: aquesta tècnica ens funcionarà molt bé quan volem recordar dates, números o coses similars. Consisteix en inventar una petita història utilitzant les dades que volem recordar.

Ex. 003-728-185-7-9-2130-2200-3 → L’agent 003 va agafar el vol 728. Allà va veure una hostessa de 1.85 i va decidir prendre un 7up per poder parlar amb ella. De sobte va mirar el seu rellotge i va veure que eren les 9. L’avió havia d’aterrar a les 21:30, així que va invitar-la a sortir i van quedar a les 22:00. Van sopar molt animadament i quan es van adonar ja eren les 3 de la matinada.






.