3. De mica en mica s'omple la pica



Sabíeu que quan passen 24h després d’haver estudiat un tema per primera vegada, es perd gairebé el 80 per cent de la informació memoritzada?? El 80 per cent, eh!!!! És moltíssim!! Vist això, jo em pregunto... així doncs, de què ens serveix estudiar NOMÉS el dia abans de l’examen si l’endemà només podrem recuperar el 20 per cent de la informació?

La millor forma de memoritzar és repassar i repassar i repassar... vist així sembla horrible, però no hi ha per tant!!! Proveu la tècnica dels QUATRE REPASSETS! Amb aquesta, no només recordarem el 100% de la informació el dia de l’examen sinó que probablement la recordarem durant molt de temps... i això, és una avantatge enorme de cara a la selectivitat, exàmens finals que inclouen tot el temari, etc.

Aquí teniu la tècnica que consisteix en:

- Primer repàs: 10 minuts després d’haver acabat el temps d’estudi. Això permet que la informació quedi clara en el nostre cervell durant les pròximes 24 hores.

- Segon repàs: al dia següent. Dedicant tan sols “4 minuts” reforçarem la nostra memòria de manera que conservi el què hem après durant una setmana.

- Tercer repàs: una setmana després. “Dos minuts” seran suficients per retenir la informació durant tot un mes.

- Quart repàs: passat un mes donarem l’últim repàs, de dos minuts, per consolidar, definitivament, o per un llarg període de temps, la informació que hem estudiat.
Després de veure en què consisteix... oi que no resulta tan impossible d’utilitzar-la!!! Tan sols hem de dedicar uns minutets. Doncs, apa!! A omplir la pica de mica en mica!!
.