Fitxes "LA SÉ - NO LA SÉ"

.
Alguna vegada us heu hagut d’aprendre de memòria els països d’Europa i les seves capitals? Segur que si... i a més, segur que ha resultat ser un avorriment absolut! Jo us puc donar un truquet senzill i divertit, però amb la condició que el feu servir, eh!

A veure... el truc es basa en retallar rectangles de paper suficientment grans com per escriure-hi dues paraules i doblegar-los per la meitat. En una cara hi escriureu el país i en l’altre la capital. Per exemple:
Quan tingueu tots els països barregeu les fitxes i per començar agafeu-ne unes 4 o 5. Un cop les tingueu a la mà llegiu el nom del país (sense veure quina és la capital) i penseu quina és la seva capital. Si l’encerteu la col·loqueu al costat esquerre i si la falleu la poseu al costat dret.

Feu el mateix amb la resta. Quan les hagueu llegit totes, agafeu les del costat dret (les que no sabíeu) i repasseu-les una altra vegada fent el mateix procediment.

Després d’haver-les repassat i repassat segur que ja les recordeu. Doncs ara les deixeu apartades i agafeu un altre grupet de 4 o 5 més. I tornem-hi!!! Quan us les sapigueu les barregeu amb les anteriors i feu una última repassada totes juntes...

Aquest procediment l’aneu repetint fins que hagueu repassat totes les fitxes. Ja veureu com en un temps record, us sabreu totes les capitals sense problemes!!

IMPORTANT: aquest truc el podeu aplicar a moltes altres coses. Només cal que utilitzeu una mica la imaginació. Per exemple: amb els verbs irregulars d’anglès (en un costat posem el verb en anglès i en l’altre la traducció) o algun altre tipus de vocabulari en aquesta llengua. També podeu fer servir aquesta tècnica per repassar els elements de la taula periòdica (en un costat poseu el símbol i en l’altre el nom), etc.

Com ja veieu és una tècnica senzilla i, en canvi, ofereix moltes possibilitats. Així doncs, perquè no la proveu?? Ah! I perquè no digueu que no sabeu com fer les fitxes aquí teniu una quadrícula feta. Només cal que imprimiu la imatge, retalleu les fitxes i escriviu el que vulgueu!!! No us ho puc posar més fàcil, eh!!!