Deixa espai al teu cap: utilitza l’agenda!


Durant la setmana segur que escolteu moltes vegades allò de: “agafeu l’agenda i apunteu els deures per demà”. I el més probable és que penseu que és una tonteria, que ja us recordareu sense necessitat d’apuntar-ho. Potser si, si són pocs deures, però quan comença a haver-hi més feina, què passa? Doncs que us passeu un bon ratet intentant recordar la pàgina on surten els exercicis que heu de fer... i com que al final no aconseguiu recordar-ho truqueu a algun amic. Total que perdeu temps mentre intenteu recordar i encara en perdreu més parlant amb l’amic... o sigui que es fa tard i encara no heu destapat ni el boli!

L’agenda, encara que no ho creieu... a més de fer-la servir per escriure dedicatòries, per decorar-la, etc. també US AJUDA A GUANYAR TEMPS. Només cal obrir una pàgina i al moment recordeu tot allò que heu de fer durant la tarda.

A més, us permet disposar de més espai al cap. Si hi apunteu totes aquelles tasques que heu de fer, no haureu de retenir tota aquesta informació al vostre cap i, per tant, aquest espai el podreu utilitzar, per exemple, per recordar el tema de ciències que us entrarà a l'examen. Així, que us sembla si a partir d’ara identifiqueu l’agenda COM LA VOSTRA SECRETÀRIA PERSONAL.

És molt útil que tatxeu les tasques que aneu acabant. D’aquesta manera veureu què heu fet ja i què us falta fer i podreu valorar com aneu de temps. A sobre, quan us fixeu en tot el que heu tatxat us donareu compte de quant heu avançat i veureu que heu aconseguit acabar el què us heu proposat fer.

Com veieu utilitzar l’agenda només porta avantatges, així que no sigueu “ganduls” i utilitzeu l’agenda que total només cal escriure quatre paraules (Socials: estudiar tema 9)... i fins i tot, a vegades només quatre números i lletres (Mates: p.29 ex. 2-3).